Csővázas.com

Electronic Market Kft.

Kanban tábla

Kártyás kanban tábla csúsztatható jelölőnyíllal.

A Kanban tábla egy vizuális eszköz és módszer a projektmenedzsmentben és a feladatkezelésben, amely segít a munkafolyamatok hatékonyabb követésében és szervezésében. A Kanban rendszert eredetileg a Toyota gyárakban fejlesztették ki a termelési folyamatok optimalizálására, de később számos más területen, például az informatikában, a szoftvertervezésben és az általános projektmenedzsmentben is elterjedt.

A Kanban tábla általában egy falon vagy egy digitális platformon jelenik meg, és oszlopokból áll, amelyek reprezentálják a különböző fázisokat vagy státuszokat a munkafolyamatban. Az oszlopokba kártyák vagy címkék helyezhetők, amelyek magukban foglalják a konkrét feladatokat vagy projekteket. Az oszlopok általában a következők lehetnek:

  1. Feltétel: Az új feladatok vagy projektek kezdeti fázisa.
  2. Folyamatban: Azon feladatok vagy projektek, amelyek jelenleg folyamatban vannak.
  3. Kész vagy Készülőben: A már befejezett feladatok vagy projektek.
  4. Felülvizsgálat vagy Tesztelés: Az elkészült munka ellenőrzési vagy tesztelési fázisa, mielőtt véglegesen bekerülne a kész állapotba.

A csapat tagjai áttekinthetik a táblát, és könnyen láthatják, hogy mely feladatok vannak folyamatban, melyek készülnek, és melyek már befejeződtek. A Kanban rendszer célja a munka folyamatának láthatóságának és átláthatóságának növelése, valamint a hatékonyabb döntéshozatal és feladatkezelés elősegítése.