Csővázas.com

Electronic Market Kft.

Csővázas állványrendszer

Katalógus: Unijoint catalog_web
Cégünk gyártásközi és raktári állványrendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, több mint 10 év tapasztalattal Magyarországon. Az általunk kínált innovatív eszközök megkönnyítik a munkavégzést, és helyet, munkaerőt, időt, pénzt takarítunk meg velük. A raktári állványrendszerek mellett személyre szabott termékekkel segítünk a gyártás minden szakaszában, igény szerint készítünk anyagtárolókat, árutároló polcokat, munkaasztalokat és munkapadot, gyártócella sorokat, bemutató pultot, panel és eszköz tároló állványokat, csomagoló és összeszerelő állomásokat, gépállványt, guruló asztalt, görgős anyagadagolót és tárolót, görgőspályát, gyártósort, hirdető táblát, tároló konténert, összekapcsolható kocsikat, tekercstartót. Forgalmazunk ezen kívül kiegészítő termékeket is, mint például kanban táblák, izopropil alkohol, izopropanol, gitterbox, ESD kesztyűk. 

A LEAN FILOZÓFIA ALAPELVEI

A lean szó eredeti jelentése „karcsú”. A Lean filozófia olyan vállalatszervezési módszer, amelynek célja, hogy a termékeit, szolgáltatásait a lehető leggazdaságosabb módon állítsa elő. Ami a vevő számára nem érték, azt veszteségnek, pazarlásnak tekinti.
A Lean alapelvei: – az ember tisztelete Ez alatt nemcsak a vevő tiszteletét értjük, hanem a vállalat munkatársainak tiszteletét is. A lean szervezet figyelembe veszi a dolgozók véleményét, ötleteit, bevonja őket a vállalat működésének folyamatos tökéletesítébe, ösztönzi őket saját képességeik fejlesztésére. – a veszteség, a felesleges tevékenységek folyamatos csökkentése, törekvés a tökéletes érték előállítására Érték az, amiért a vevő hajlandó fizetni, ami a legközelebb áll a vevő elvárásaihoz, igényeihez. A lean szervezet alapvető célja az értéket nem teremtő folyamatok, veszteségek kiiktatása a tevékenységből.

KAIZEN - VÁLTOZTATNI JÓ

A Kaizen két jelből álló japán szó, azt jelenti, változtatás a jó irányába. Olyan alacsony költségigényű termelékenység fejlesztő technikát, gondolkodásmódot takar, aminek célja, hogy lépésről-lépésre tökéletesítsen egy tevékenységet, növelje a folyamatok hatékonyságát. Ehhez felhasználja az érintett emberek részvételét, tapasztalatát, tudását. A Kaizen tulajdonképpen a Lean működés eszköze, módszer a termelési rendszer fejlesztésére.

A CSŐVÁZAS LOGISZTIKAI ÉS GYÁRTÁSKÖZI ÁLLVÁNYRENDSZER HASZNÁLATA A LEAN-KAIZEN KÖRNYEZETBEN

A Lean-Kaizen koncepció működtetésébe jól beilleszthető a csővázas gyártásközi és logisztikai állványrendszerek használata. A lean cső és a hozzá tartozó csatlakozó készlet összeillesztésével az alkalmazási ötletek hosszú sora valósítható meg rövid időn belül. Készíthetünk akár készletező rendszereket, anyagmozgató kocsit, guruló asztalt, görgős lokációt, szerelő munkaasztalt, csomagoló padot vagy Kaizen modelek egyéb variációját. A csővázas rendszer összeszerelése nem igényel szakértelmet, az eszközigénye is minimális, hiszen egy csővágó és egy imbuszkulcs is elég lehet hozzá. Mivel moduláris rendszerről van szó, a csövek és elemek a régi, már szükségtelen model szétbontása után többször is felhasználhatók, az új elvárásoknak megfelelően másik alkalmazás építhető belőlük.

A CSŐVÁZAS ÁLLVÁNYRENDSZER FELTALÁLÁSÁNAK TÖRTÉNETE ÉS MŰKÖDÉSÉNEK LEÍRÁSA

A mai gazdasági környezet különösen megkívánja, hogy új költséghatékony megoldások után nézzünk, gyorsan alkalmazkodjunk a piaci változásokhoz, optimalizáljuk a termelési és egyéb folyamatokat.

A rugalmas gyártás ötlete Japánból származik. A japán Toyota autógyár már a hatvanas-hetvenes években összegyűjtött egy sor sikeres gyártási mintát, melyek a Lean Manufacturing (karcsúsított gyártás) és a Kaizen (folyamatos fejlesztés, tökéletesítés) elemeit adják. Ez a szemlélet nagy hangsúlyt helyez a költséghatékonyságra, a gyártási veszteségek és a készletek minimalizálására, a felesleges műveletek és várakozás kiiktatására, a folyamatos áramlásra, a hatékony problémamegoldásra, rugalmasságra, a folyamatokban résztvevő munkatársak bevonására. A Lean Manufacturing koncepció megvalósításának egyik eszköze a csővázas gyártásközi és raktári állványrendszer. Csak csatlakozó elemeket és csöveket kombinálunk néhány kiegészítővel, mégis nagyszerű innovatív elképzelések és ötletek születnek, melyek megkönnyítik és gyorsítják a munkavégzést.

Mivel a Lean Manufacturing a japán Toyota gyárakból indult, termelési alkalmazása kezdetben az autóiparban volt jelentős, az autógyártók és a hozzájuk beszállító vállalatok körében. Mára azonban a gazdasági szféra többi szereplője is kezdi felismerni a rendszer előnyeit, és széles körben alkalmazzák. Nem csak gyártásközi rendszerről van szó, használják raktárakban, szupermarketekben, kórházakban, gyógyszergyárakban, nyomdákban, adminisztrációs- és logisztikai területeken, tehát a termelési szektoron kívül a kereskedelmi és a szolgáltatói szektorban is.

PIPE JOINT SYSTEM

A csővázas rendszer alapja a 4 méteres szálakban kapható, 28 mm külső átmérőjű cső. A csövek különböző falvastagsággal készülnek, van 0,7 mm-es, 1 mm-es, 2 mm-es falvastagságú csövünk is. Kapható ABS bevonat nélküli fényes rozsdamentes változatban, illetve különböző színben (kék, fehér, szürke, ivory bézs). Ha ESD védett környezetben szeretné használni a csővázas rendszert, akkor a fényes rozsdamentes, ABS bevonat nélküli csövünket vagy a fekete ABS bevonatos ESD csövünket ajánljuk. A cső szalagfűrésszel vagy csővágóval méretre vágható, ez adja a kívánt model vázát.

A rendszerhez tartozik egy összekötő bilincs készlet, a csőszerkezetet ezek variálásával tudják kész termékké összeszerelni. Mindössze egy 6-os imbuszkulcs szükséges hozzá. A fém bilincsek fekete és nikkel kivitelben kaphatók, ESD védett területre csak a nikkel változat alkalmas.

A görgősorok szintén 4 méteres szálakból vághatók a kívánt méretre. Forgalmazunk 40 mm-es, 60 mm-es és 80 mm-es szélességű görgősorokat, peremes és perem nélküli kivitelben, fehér színű görgőkkel vagy fekete ESD védett változatban. A görgősorok rögzítése a csővázhoz az erre a célra kialakított illeszthető görgősortartó elemek egyszerű felhelyezésével történik, nincs szükség speciális szerszámra vagy technikai eszközre.

A végleges eredmény eléréséhez széles választékban megtalálhatók a csővázas rendszer egyéb tartozékai is: kerekek, talpak, csőtoldók, polcrögzítő és asztallap tartó elemek, címketartók, csővégzárók, műanyag kiegészítők.

A fenti moduláris elemekből változatos és változtatható kombinációkat valósíthatunk meg, a flexibilis és innovatív megoldások pedig az érintett dolgozók tapasztalatai szerint egyre tovább fejleszthetők – akár a raktári, akár a termelési területen kerülnek felhasználásra.

VAN EGY MEGOLDÁSRA VÁRÓ FELADAT CÉGÜKNÉL?

Ha cégüknél megoldásra vár egy új tárolási vagy gyártási feladat, kérjük jelezzék felénk. Szakembereink 3D-ben megtervezik elképzelésüket, amit addig tökéletesítenek, amíg az Önök elvárásainak megfelelő lesz. Az összeszerelést a véglegesített rajz elfogadása után rövid határidővel telephelyünkön vagy Önöknél a helyszínen végezzük el.

Ha Önök már pontosan tudják, milyen csővázas modult szeretnének, megtervezték és saját maguk fogják összeszerelni, küldjék meg az alkatrészlistát a részünkre elérhetőségeink valamelyikén, s mi rövid időn belül adunk árajánlatot anyagigényükre.

Megrendelés után a csővázas rendszer elemei nagytarcsai raktárunkban azonnal felvehetők, de kiszállítást is vállalunk az ország egész területén.

Iroda

1106 Budapest, Szellőrózsa u. 12.

Raktár

2142 Nagytarcsa, Felső Ipari körút 7B.